Otto’s Sateh

Geheim recept gekoesterd.Otto’s Sateh valt in de smaak, saus gaat de hele wereld over ! We kunnen een aardig sateetje maken, maar de saus is eerlijk gezegd ons Unique sellingpoint hoor”, steekt Otto van Soldt van wal. Die gaat in potten de hele wereld over, tot aan Japan en de Verenigde staten toe. Die potjes gaan waarschijnlijk verder dan wij ooit zullen komen ….”

Redelijke boterham.
Het leven van de 56-jarige Hagenees en zijn 58 – jarige vrouw draait om saté en de bijbehorende saus. Al vijftien jaar verdienen ze een redelijke boterham aan hun zaak Otto’s Sateh. Op woensdag staan Otto en Eveline met hun mobiele kraam op de biologische boerenmarkt aan de Hofplaats in Den Haag, op donderdag op de markt in de Scheveningse Stevinstraat en op vrijdag en zaterdag op de Wiegmanweg in Wassenaar. Het echtpaar is daarnaast in te huren voor feesten en partijen. En hun beroemde sauzen zijn ook in een aantal andere zaken in Den Haag te verkrijgen, zoals in De Exotenhof aan de Bankastraat.

Lavasteen
Op de Haagse biologische markt bestaat het assortiment vandaag alleen uit Polderhoen-kipsaté en saus. “Op andere plekken hebben we ook lams- en varkenssaté in de aanbieding, maar die twee laatste kunnen we niet van biologisch vlees maken. Dan zou een portie veels te duur worden. Ondanks de beperkte keus zijn Otto en Eveline op de woensdag dat we langskomen al ruim voor het sluiten van de markt helemaal los. “Het liep lekker vandaag. De saté viel erg in de smaak bij een grote groep toeristen”, zegt Otto tevreden.

Volbloed Hagenees
Nee, Indische roots heeft hij niet. Hij is ‘volbloed Hagenees’. Via zijn vader, die thuis geregeld zelf heerlijke saté en saus maakte, is hij uiteindelijk in de satehandel terecht gekomen. “De hele familie probeerde de recepten van mijn vader te achterhalen, maar ik ben de enige die het gelukt is. En mijn vrouw en ik hebben de sauzen in de loop van de tijd nog verder geperfectioneerd, vertelt Otto. Het recept ? Ja, hallo, dat ga ik je natuurlijk niet geven !! Otto bewaart het geheim achter zijn succesvolle sate-buisness angstvallig. En gelijk heeft hij !!